here it comes

hejhej!
liten grej som förgyllde och deppade ner skoldagen, imorrn kommer skolkatalogen. vet inte om det är kul eller katastrof, om ens klass skulle kunna bli censurerad så skulle det va helt okej må jag säga. men nejnej, när det är som viktigast att bli bra på kort, lyckas man se ut som en uppblåst... jag vet inte vad! iaf, snart är det höstlov och det kommer bli skoj! får se vad jag kommer att hitta på, bli väl framför allt att träffa alla man inte sett på länge.
Måste iaf gå och plugga engelska nu inför prov imorgon, ha det bra allesammans! <3


snyggingFrida


Kul för hyn!

Satt kikade lite om hur man kan förbättra hyns kvalité, då jag hittade dessa vanliga påståenden som hudexperter tagit reda på mer fakta om. sant eller falskt?

                    


Bra för huden att dricka vatten.
Falskt:
"Detta är en myt. För mycket vatten kan göra så att kroppen dräneras på mineraler och salter.  Drick helt enkelt tills du inte är törstig längre, 2liter/dag är en lagom mängd", berättar Pyra Haglund.

Jag kan få allvarliga infektioner om jag klämmer på en finne som går inåt.
Sant:
"Eftersom ansiktets lymfa, det nätvärk av lymfkärl som transporterar vätska, töms uppåt, mot hjärnan, så kan det sluta med livshotande infektioner i hjärnan", berättar Pyra Haglund.

Huden kan skadas om jag duschar mycket.
Sant:
"För mycket duschande kan torka ut huden, om du har eksem eller torr hud räcker det med en dusch varannan dag", berättar Pyra Haglund.

Huden förstörs av alkohol.
Sant:
Huden kan bli säckig och glåmig, detta pga. att du blir uttorkad när du dricker alkohol. Dessutom kan blodkärlen i ansiktet försvagas av alkoholen så att du blir rödflammig och mosig.

Antirynkkrämer som används i ung ålder kan ha motsatt effekt.
Falskt:
Antirynkkrämer på ung hud kan till och med vara positiv. Ingridienserna i krämerna, som antidoxianter och vitaminer, är nyttiga för hud i alla åldrar.

Huden blir stramare och hänger inte lika mycket om jag alltid smörjer den i riktning uppåt.
Falskt:
Huden kan tyvärr inte stramas upp av att du riktar smörjningarna åt ett speciellt håll. Dock är det bra att massera huden i ansiktet uppåt, lymfkörtlarna töms när du masserar uppåt/utåt och det minskar svullnad i ansiktet.


Sommar i hösten

Något som tidningen Cosmopolitan tipsar om i höst är bl.a. minishortsen, och jag håller med om att det inte vore helt fel i höst.


Flätstickade shorts i ull och polyamid från Benetton, 299 kronor.
Söta shorts går visst att använda även om solen inte skiner. Visa benen i mönstrade
strumpbyxor plus höga stövlar och bär en tight t-shirt med en cardigan upptill.

Lyckorus

Var hos tandläkaren för att fixa med tandställningen, och äntligen fick man höra det man väntat på sen den 28april 2006. Just det, den 19 november åker rälsen av! Så galet skönt, och föhoppningsvis kommer man få riktigt raka och fina tänder. Det är bara att räkna ner nu, och fin till jul och allt, kan det bli bättre?
Men nu ska jag bege mig tillbaka till pluggandet om den demografiska transititionen, som vi då har prov om på fredag.
Pusshej!

                                          .

Dolce Gabbana, fashion show summer 2009

snälla, ta 16 minuter av er tid för att se deras kollektion inför sommaren 2009.
har sagt det förut och säger det igen, ni kommer inte ångra er
http://www.dolcegabbana.com/dg/fashion-show-ss09/woman/video_runway

     


Turnén 2008 (lördag)

Turnén 2008 denna kväll med världens bästa Ulrika. Med var då Özz, Måns, Soran och Björn. Riktigt lyckad kväll med galet mycket skratt. Björn är ju bara för gullig, och hans mage var ungefär lika dan. Lite tråkigt bara att gamla skämt kom tillbaka, enligt UNT var han den sämsta av komikerna igår. Lite å ta i tycker jag, men om det nu skulle vara så, skulle hans charm ta en med storm i alla fall. Trevlig kväll med krampande mage efter skratt, människorna bredvid oss kunde dock ha bytts ut med tanke på deras extremt torra humor.  Men i stort sett, riktigt kul!

  

Fredagkväll

efter galen dans å kul i källaren så tog jag, klara å kajsa av ner till stan för å träffa några pojkar i klassen. lugn kväll med inte så mycket händelser kanske, men trevligt iaf. kvällen i ära går till klara å hennes pojke jesper som är galet söta tillsammans. efter att ha suttit å promenerat ute med dem så åkte jag å klara hem till henne och drack te och mös. sammanfattningen av kvällen blir väl kall och trevlig med mycket tjafs mellan kajsa å pojken, hihi.
puss på det!

   


  
  


Underbara dag

härlig dag, slutade 12.40 och nu ska jag ner på stan med älsklingsbulle.
puss på det!

Tröttsam skoldag

Skolan idag, längsta dagen i veckan då vi går till 16.00, jobbigt må jag säga! På lunchen, 1h 30min, drog jag hem för att sova och det var dagens höjdpunkt, däremot kan jag inte påstå att man var totalt utvilad när man kom tillbaka men det var skönt så länge det vara. Efter skolan bar det av till Klara för mer plugg och nu sitter jag hemma helt trött på skolan.
Är även i panik över vad som kommer hända med Linné och klassen, flyttas till skrapan? Nej tack! Hoppas att byta till Fyris, vilken klass det blir är dock oklart. Antingen blir det väl någon Juridik/Kriminalteknik eller förhoppningsvis att samsam klassen på linné kommer till Fyris så man kan byta dit(:

Nej men allt kommer säkert lösa sig och nu längtar jag bara till våran superkorta dag ímorgon då vi slutar tio i tolv!
Puss på det!

Höstskon

Var nere på stan idag för att leta efter ett par höstskor, gick bl.a. in på Din Sko vilka brukar ha priser som ens plånboken tillåter. Hittade riktigt snygga skor och för bara 449:- blir dem dina.

Besök deras hemsida och hitta dina idealskor
http://www.dinsko.se/Dam/Modeller.aspx

Från början

Halåå,
Kände att det var dags för mig att börja blogga, lite svårt å ta allting från starten men mitt första inlägg blir till å berätta lite om dagen. Först började dagen allmänt med skola, sedan på eftermiddagen drog jag och Klara ner till Vaksalatorg's höstmarknad, mysigt! Hittade inget speciellt, enda inköpet blev en munk. Nu har jag precis kommit hem från ett möte om nerläggningen av Linnéskolan, och jag säger som Klara:
jäävla moderat!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0