The weekend.

I helgen var jag på en dagsfestival här i Perth där vi gick runt och tog gratismat i mattälten, kollade på alla fina saker de sålde i de övriga tälten, målade bilar och vilade en hel del i öltältet. På kvällen tog jag mig iväg till Klaras hus, där hon bor med en aussie som hade alla sina vänner över, för att umgås. Var där nästintill hela kvällen för att sedan ta oss in en kortis till stan men åkte tillbaka till huset ganska snabbt där alla andra redan kommit tillbaka, och spenderade resten av natten där. På söndagen dog vi mest hela dagen och jag tog mig sedan hem på kvällen igen. 

Hillary's.

- Liten del av Hillary's från andra sidan vattnet.
 
Ledig dag idag så tog mig iväg för att träffa en tjej som heter Amanda. Planerna var först att gå till stranden, men på grund av lite för mycket blåst ångrade vi oss och drog istället iväg till Hillary's hamn som är ett jättemysigt område där samtliga butiker, caféer och restauranger ligger som på en brygga ovanför havet. Där drack vi varsin islatte, strosade vi runt i butikerna och tog sedan ytterligare en fikapaus för att äta Frozen Yoghurt med överdrivet goda toppingar (tog blåbär, passionsfrukt, vita chokladdroppar och cocosflingor), dog lite. Efter det tog vi oss iväg till shoppingcentret som ligger bara tio minuters gång från mig, för att titta runt i butikerna. Inte alltför stressfull och jobbig dag om ni frågar mig.
 
 

Lancelin.

I helgen drog jag iväg med fyra andra tjejer och campade i Lancelin som ligger lite drygt 12 mil norr om Perth.
 
Första dagen åkte vi iväg till de massiva sanddynerna i Lancelin för att prova på sandsurfing, sjukt vackert ställe där vi även hade utsikt över det turkosblåa havet när vi var på toppen av de vita sanddynerna. Men herregud, sannerligen en kamp för att komma upp till toppen ska ni veta. Med grov förkylning kämpade jag mig upp med de de andra tjejerna och vi gjorde en hel del åk ner för dynerna. Vi ska vara lyckliga att området låg så pass nära havet då det kom en härlig vind hela tiden som gjorde att de 36 graderna inte riktigt kändes av. Efter surfingen käkade vi lunch på en restaurang vid havet och passade på att sola och bada efter maten. På kvällen grillade vi på ett av de offentliga BBQ-områdena, återförenades med goon och vandrade iväg till en av de lokala pubarna där vi spenderade resten av kvällen tills vi drog tillbaka till campingplatsen för att sova. 
 
Andra dagen packade vi ihop våra tält och åt frukost på ett bageri precis vid campingplatsen, sjukt goda nybakade smörgåsar med galet mycket sallad och kyckling. Efter frukosten körde iväg till  en strand där Moore River möter havet, otroligt vacker plats. Har verkligen börjat förstå vad folk menar när de säger att man inte får missa västkusten när man är i Australien. Östkusten är grym, men alltså... västsidan är betydligt vackrare (och det kommer från en person som är förälskad i Australiens östkust) så missa för Guds skull inte denna sida om ni någonsin tar er iväg till landet där nere under! Vistelsen vid Moore River blev dock inte alltför lång då alla efterblivna flugor har börjat komma till liv (de ökar successivt från början av november till slutet av månaden då det sedan blir överdrivet många som till sist minskar drastiskt i mitten/slutet av december). Till er som inte vart i Australien och mött på dessa flugor, ni har ingen aning om vilket jäkla helvete dessa flugor ger er. Normalt sett, hemma i Europa och över allt annars, flyger flugorna iväg om man viftar bort dem med handen. Men här, förstår ni, älskar de att flyga tillbaka till precis samma ställe som du viftat bort dem ifrån ett tiotal gånger. Och deras favoritställe att jävlas med dig med är ansiktet, framför allt munnen, näsan och öronen. Dessutom måste man även nudda dem för att de ska flyga iväg. Antar att ni börjar inse hur mycket jag älskar dessa äckliga små liv? I vilket fall som helst, efter vi tog oss iväg från Moore River, som trots allt är en otroligt fin plats, åkte vi vidare till Yanchep Beach. Där satte vi oss i skuggan och åt frukt och en stor bullängd med blåbär och kristyr som vi köpt på bageriet vid frukosten. Inget bad dock pga värmen och den massiva flugsvärm som även existerade vid Yanchep Beach. Efter det åkte vi hem och var lyckliga över vår grymma helg. 
 
Lancelin Sanddunes
Lancelin Beach
Moore River

Monday.

 Vart lite kämpigt idag, gullungen har blivit sjuk och har dessutom extrema problem med tänder som håller på att komma. Så vi båda har haft en relativt tuff dag, men antar att David haft det en aning värre med tanke på hans humör. Han är i vanliga fall en sjukt lycklig liten baby så kan säga att det gör ont i ens hjärta när man nu ser att han mår dåligt och grinar av smärtan från tänderna och trötthet pga brist av sömn (han sover väldigt oroligt nu när han vart/är sjuk). Det positiva är dock att han verkar vara på bättringsvägen så jag och föräldrarna håller tummarna. 
 
 

When you're ready.

 
Kollade bak i bloggen, hittade det här inlägget och blev påmind om att allt går om du bara ligger i och kämpar vidare. Vet hur det kan kännas otroligt tungt ibland, men ligg i så kommer du få betalt för ditt slit. Tittar bara på mig själv, var fruktansvärt frustrerad över att jag fortfarande var fast i Uppsala när jag skrev inlägget. Idag, drygt ett år senare, är jag i Australien och lever min dröm. Sluta aldrig kämpa.
 

Different city

Varit i Perth i 3 1/2 vecka nu och herregud vad jag trivs. Staden är så fruktansvärt fin, familjen jag bor med är fantastisk och jag har träffat så bra och härliga människor här. Dessutom så bor vi gångavstånd till stranden, gångavstånd till ett stort shoppingcenter och har bara tio minuter med bil in till city. Hur perfekt är inte det? Kan inte förklara med ord över hur tacksam jag är över mitt val att spendera mina sista månader här i Perth. Hittills har jag vart på en hel del olika stränder (stränderna här på västkusten är verkligen helt otroliga), åkt till Yanchep National Park, vart och gått runt i mysiga Fremantle, vart på sightseeing i city, gått ut i city och umgåtts massa med familjen och mina nyfunna vänner. Kommande helg ska jag iväg och campa med några tjejer som jag umgåtts lite med här i Perth, förhoppningsvis även testa på sandsurfing om vi får chansen.. Kommer bli kul jaaaa!
 
Yanchep Beach.
Sightseeing i city.
Utekväll i Northbridge som blev ett kärt återseende med fina Klara som precis flyttat hit.
 

RSS 2.0