Över 1000 års skor stoppade i en enda bok

Bokrean är ju igång nu, men jag har själv inte vart nere och kunnat inhandla något. Men idag när jag satt inne i min värld och tittade på Just Married på tv så kommer mamma och lillasyster hem efter att ha vart på stan. Lillasyster kommer fram till mig med stora ögon och räcker fram en bok, och gissa vad det är?! En kavalkad av pumps, tofflor och mycket mera SKOR, gud vad glad jag blev! Det är skor där i från 500-talets Peru till 1800-talets Frankrike till dagens modernaste sko. Trots att boken är liten med mått på ca 15x10cm så är den fullproppad med massa vackra, faschinerande och tuffa skor, och man kan sitta i timmar och bara bläddra om och om i den. Riktigt glad över presenten!


Förmodligen århundradets bästa bok.
Kram Therése!

Viraltrafik

Kom på en sak förresten, nu när jag ändå är i farten. Blev medlem på en sida, vilken ska hjälpa en att skaffa mer besökare. Vet inte riktigt hur det funkar, men tycker att det verkar gå bra i alla fall. Klicka och följ bilden här nedanför så ska ni hyfsat enkelt komma upp till i alla fall några fler besökare.



Kram Therése!

Bloggtorkan är värre än värst

Jag får ursäkta mig för att jag uppdaterar så dåligt. Men jag har kommit in i en idétorka som leder till denna bloggtorka. Jag vet verkligen inte vad jag ska skriva om, pluss att jag har så sjukt mycket med allt just nu. Men inget att skylla på egentligen. Tänkte att jag skulle ladda upp ett par bilder från i lördags då jag fick suprisebesök av Kullen och Blomman vid morgonkvisten. Ta in skönheterna så kan jag sitta här och lyssna på musik men ändå vara nöjd över att jag uppdaterade något.




Kram Therése!

Egypten i modet?

Gud vad jag verkligen är kär i pyramidnitarna. Har sett skor, väskor, plånböcker och massa andra saker med nitar på som jag bara smälter för. Extra kär har jag blivit i Gina Tricot's väska som är på bilden här nedanför. Det jobbiga är att den inte finns i butikerna med färgen svart, och på deras hemsida finns den inte heller i svart. Så vart ska man få tag i den?

Helt ny väska med nitar Gina Tricot ny/nitväska/blogg/trend
Kram Therése!

Låt ingen trampa på dig Therése

 
Sitter och pluggar lite på ryska revolutionen som jag ska redovisa lite smått om imorgon. Sitter också och  lyssnar på Uno Svenningsson's låt Terese, och man blir ju nästan lite lycklig när man hör den. Haha, känns typ som den är till en själv, men man har ju faktiskt rätt att drömma ibland.
Kram Therése!

Spoooootify

Sitter på lektion nu och har svenska. eftersom man har gjort klart alla uppgifter så behöver man inte göra annat än att bara ta det lugnt. Har äntligen fått spotify till min dator nu så sitter och lyssnar på massa låtar, för tillfället är det Jason Mraz låt Sleeping to dream. Har snart lunch också, hamburgare tror jag att det skulle bli. Men ska återgå till mitt musiklyssnande nu och bara ta det lugnt. Ha det bra!


(bilden är från igår btw)
Kram Therése!

Sjömän - jatack!

Var på stan med Klara, i fredags tror jag att det var, och där hittade jag dessa tröjor. Älskar verkligen matchningen med marinblå och vita ränder, fräscht och enkelt.



Kram Therése!

Förändring

Hade tråkigt igår och ville ha lite förändring i garderoben. Gjorde om ett par jeans, kanske inte någon speciellt stor förändring men i alla fall. Kul med "nytt". Har dock inte sytt in benen helt och hållet längst ner, får nåla det när man använder istället. Annars skulle jag aldrig få jeansen över foten om den skulle va så tajt jag vill.



Kram Therése!

Bild

Har vart hemma från skolan idag, det för att jag var sjuk. Men var tvungen att då och då gå upp från sängen och göra lite skolarbete. Fortsatte på min egna tolkning av Honoré Daumiers målning Läsande man i en trädgård som jag ska visa upp imorrn när min bildgrupp ska ha vernissage. Såhär blev den.


(min bild är lite ihoptryckt men var den bästa av dem jag tagit)
Kram Therése!

Vill inte

Buhu, nu sitter jag och tar del av sista timmen på lovet. Känns hur sämst som helst, orkar inte med skola. Vi har dessutom gympa första lektionen imorgon, så man kommer se äcklig ut resten av dagen. Har haft ett lugnt och skönt lov i alla fall, men ser inte fram emot en stressig skolvecka. Ryska revolutionen, No-redovisning och annat kul... öhm.
Men ska ta och sova nu, sov gott allihopa!

Kram Therése!

Våååår

Gud vad man är trött på vintern och kylan nu. Längtar så sjukt mycket till våren och sommaren, längtar till att få ha vårkläder och inte tjocka tröjor hella tiden. Att få gå med pumps, ballerina, kjolar och klänningar känns som en dröm just nu, som dessutom inte är så långt bort längre. Snart är februari slut å då kommer mars, och det är ju en vårmånad. Så det är kul. Har suttit och kollat igenom massa sidor på internet där de säljer bl.a. kläder och skor, och jag kom fram till att Gojane har riktigt snygga skor. Tror nästan att jag tycker att det är den bästa sidan med skor just nu, det är väldigt billigt och de har ett riktigt snyggt sortiment. Gå in där å se själva.
31596-BLACK
Kram Therése!

Min vinst!

Fick precis hem träningskitet som jag vunnit rån Reebok på Cosmos hemsida. Åååh vad snygga skorna var! Jag trodde att det kanske skulle vara en av deras orginalskor, inget fel på det, men det var ett par svarta med lite guld på. Snyggt!
Träningströjan och byxorna är typiska aerobicskläder, kanske inte så mycket i min smak eftersom jag föredrar lösa t-shirtar och shorts, men de kommer nog till användning.





Kram Therése!

Nya fotbollsskor (18 februari)

Igår var jag och pappa och köpte nya fotbollsskor. Vi hade bokat tid med en från adidas för att specialbeställa ett par skor. De kommer till bl.a. Uppsala en gång per år och låter en testa ut valfri storlek (kan vara olika för varje fot), fixa design och andra finesser med skon. Tyvärr fanns inte rosa som valmöjlighet för färg på skon, så det blev en grå sko med svarta, vita och guldiga detaljer. Riktigt snygg tycker jag att den blev. De kommer komma runt den 11 mars så jag ser fram emot det. Kommer nog slänga upp en bild på dem när jag har dem här hemma.


Kram Therése!

Romme Alpin (17 februari)

Idag har jag vart i Romme med pappa och lillasyster. Det var en riktigt mysig dag, vi åkte skidor alla tre. Roligaste på dagen var nog när pappa skulle åka på gupp, som brukar finnas vid sidan av backen, och sedan flyger som en sten rätt ut i luften och ramlar på mage. Har nog inte skrattat så mycket på länge, haha inte pappa eller lillasyster heller tror jag!
Här kommer lite bilder från dagen.









Kram Therése!

Födelsedagen (16 februari)

17 år blev jag i Måndags, väckt på morgonen av jättefin sång och frukost på sängen. Kan det bli bättre? Joodå det kan det, jag fick Guitarhero som jag önskat mej så in i sjutton! Och så fick jag The Sims 3, haha kan man bli mer nörd eller? Men det gör inget, ibland får man faktiskt vara töntig. Utöver det så fick jag massa pengar, presentkort, heldag med syster, boken "Om jag kunde drömma" och lite från Bodyshop som jag glömde ta med på bild. Hur bra presenter som helst. Tack!





Kram Therése!

Alla Hjärtans Dag

Idag var det full fart hela dagen, på kvällen hade jag och Klara alla hjärtans dag middag nere i min källare för oss och några andra tjejer. Haha, gaanska mycket efter i tidsplaneringen men tillslut blev maten klar och vi åt maten. Såklart skulle musiken strula också så det blev till att lyssna på kärlekssånger på någon radiokanal på tv:n. Haha. Menmen, det blev i alla fall av och det var en mysig kväll, tack allihopa!
  








(haha jag klarar verkligen inte av att ha ögonen öppna på något av korten)
Kram Therése!

Födelsedagsmiddag (13 februari)

Japp, ikväll hade jag och min familj födelsedagsmiddag. Vi gick ut och åt på världens godaste restaurang, Villa Romana tror jag att den heter. Det är en italiensk restaurang som ligger hyfsat nära Domkyrkan, verkligen den godaste maten jag ätit i hela mitt liv. Åt där på födelsedagen förra året också, så vi visste vad vi hade att vänta. (a)
Mysig kväll blev det, och nu har vi i familjen bestämt att i sommar bär det av till Orlando i USA! Wiiiieee, vet ni hur lycklig jag blev eller?! Vi ska gå på Disney World och massa andra saker, gryyyyymt kul verkligen!




Kram Therése!

Skolans Alla Hjärtans Dag (13 februari)

Idag hade skolan sin alla hjärtans dag. Det var väl skön dag, inga lektioner och så. Hade pyssel på dagen där man fick massa godis, sen hade vi lunch och efter det en föreläsning med någon som skulle berätta om kvinnors rätt, tror jag det var. Just det, på morgonen var det typ en filosof/författare som kom till våran skola och berätta massa saker. Haha, ganska rolig kille faktiskt. Det var ju också så att man kunde köpa tröjor där det står I love Skrapan på i onsdags och torsdags. Och för er som inte vet det, så står Skrapan för Lundellska skolan. Han visste ju naturligtvis inte om vad det stod för så han stod och började driva om tröjan när han såg alla som gick runt med sånna. Trodde typ att det var en bilskrapa eller så, haha. Ja rolig typ det där. Men skön dag i det hela, hoppas ni andra också hade det bra!





Kram Therése!

Knutby (12 februari)

I torsdags var jag på en teater som baserades på morden i Knutby, vilka ägde rum för några år sedan. Det hela spelades på Uppsala Stadsteater. Kan säga att jag inte var speciellt imponerad över det hela, hade förväntat mig så grovt mycket mer. Värdelös var den inte, men de hade riktat allt mot fel saker. För mycket av tiden var ägnad åt hur församlingen stod och bönade och bad mot Gud, medans man i stort sett inte fick se nästan något av själva morden. Förstår att det kan vara svårt att regissera något verklighetsbaserat, eftersom man måste göra allt som det var. Tycker också att det kanske är lite dumt att börja göra teatrar och filmer om det här, då det fortfarande är en så pass aktuell händelse. Jag menar, tänk på barnen till Helge Fossmo t.ex.
Men jag var som sagt beviken på det hela. Hoppas att bion om det hela blir bättre.
Efter teatern gick jag och mormor på restaurang och åt kinamat, gottgott!





Kram Therése!

17 långa år

     
 
Från den lilla skiten i fåtöljen, till den jag är idag.
Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Therése
födelsedag, hurra hurra hurra. Grattis på mig !
Kram Therése!


Dumma internet!

Hej allihopa, förlåt förlåt för att jag uppdaterat min blogg så dåligt de senaste dagarna. Men saken
är den att jag inte haft tillgång till internet. Det brakade ihop och sen dess har jag inte kunnat gå  in, förrän nu. Så jag ska försöka skriva några snabba inlägg om bl.a. Knutbyteatern jag var på, alla hjärtans dag -middagen och min födelsedag.




Kram Therése!

Speedcamp

Ni alla kanske inte vet om det, men i somras var jag i alla fall på något som hette Speedcamp. Ett dagsläger man kunde gå på för att öva upp snabbheten. I fem dagar var det, och sista dagen spelade vi in en film. Här är den, tuff va?


Kram Therése!

Den som väntar på något gott väntar alltid för länge


---
"Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd
För lång eller kort eller smal eller bred
Jag vill hitta rätt men jag ser bara fel 
---
Men jag blir aldrig nöjd, nej, jag stör mig på allt
Han skriver så fult och han sjunger så falskt
Vilken läskig mustasch, alldeles för lat
Var är hans sinne för humor?"
---
Nu när jag är helt fast på Veronica Maggios låtar, så kan jag meddela att jag känner igen mig själv så galet mycket i hennes låt Aldrig Nöjd. Skillnaden på mig och den låten, är att jag inte ens haft ett seriöst förhållande. Jag verkligen avundas människor som har lätt för att falla för andra. Att de sedan får kärleken besvarad måste va hur bra som helst. Men just nu måste jag koncentrera mig på att släppa min kräsenhet. Jag vill bli kär, så himla mycket. Men nej, alltid är det något "fel" som jag hittar hos folk. Jag orkar inte längre, kan jag sluta vara så himla granntyckt. Släpp taget nu Therése.
Kram Therése!

Mat är mitt liv

Dagen i skolan blev en deppdag för min del. Hur trött som helst så var osocial på det sättet bara jag klarar av, isolerar hela världen och hänger inte med över huvudtaget. Sen nu när jag kom hem så kastade jag mig över min efterlängtade paella som jag satt och tjata om på hela bilden och bussresan. Och ja Jasmin, allt var kvar! Muhaha, nu kommer jag kunna leva på paella i en månad med tanke på hur mycket jag gjorde igår. Tyvärr familjen, den här gången behåller jag allt för mig själv(a). Nu sitter jag och tittar på Hells Kitchen, och jag är då lycklig över att min mat inte kommer därifrån!


Kram Therése!

Akta väggen!

Är trött och sliten och orkar inte med allt just nu. För mycket press från alla håll och kanter, gör si gör så blablabla. Det finns en gräns då det spricker för en, snart kommer min. Känner att livet går för fort fram och man inte hinner med massa saker, vill inte bli den som fastnar i livet och inte kommer någon vart. Vill bli framgångsrik, men så som betygen verkar vara nu känns det som ett ljusår ifrån. Vet inte, kanske bara en känsla, men behövde få ur mig det.
Tack.

Kram Therése!

Forever 21 till Sverige

Satt och kollade igenom lite på internet när jag tog min paus från novellskrivandet. Såg då att några amrikanska budgetkedjor söker lokaler i Sverige och där ibland Forever21.  Hittade det i en artikel av Sofies Mode, hos Aftonbladet.
"Amerikanska Abercrombie & Fitch, Hollister och Forever 21 samt tyska s.Oliver. Det är några av de internationella klädkedjor som letar butikslokaler i Sverige, skriver modebranschtidningen Habit."
Kul tycker jag, de kan ha riktigt snygga kläder där så bara pluss  till det!
Kram Therése!

Lördagkväll

Lördagkvällen blev lugn för min del, då jag var helt slut efter SM-spelet. Melodifestivalen, hembeställd mat och godis blev en bra tröst efter dagens flopp. Otroligt vad många dåliga låtar Melodifestivalen tar in, och sen att svenska folket röstar på dem är ännu pinsammare. Marie Sernholt var en riktig flopp, kanske hade den lockat röster från öststaterna då det hade lite utav den stilen. Alcazar blev man positivt överraskad av, brukar inte tycka om deras musik men deras låt var helt okej, och det var helt klart rättvist att de gick till final i Globen. Samma sak med Emilia med hennes You're my world, ganska skön låt att bara sitta och lyssna till. Ingen hit men lika dant som för Alcazar, rättvist framröstad till finalplats.
Sedan hade vi ju Jonathan Fagerlunds låt, Welcome to my life. Haha, asså jag tycker han var så gullig, såg ut som lilla melodifestivalen när han kom in där och låten var väl nästan i klass med det också. Gullig kille det, här har ni honom.



Kram Therése!

Lars Kjestrup, Sveriges kändis

Sitter vid datorn nu och pappa min kommer in och säger att han ska visa något roligt. Han klickar in på en killes blogg och visar ett av killens inlägg. Där har han sedan skrivit:

glömde berätta att jag o david såg två kändisdar igår!
karl lagerfeldt ( han som designade en kollektion till hm för ngt år sedan.)
Lars kjestrup (en av sveriges bästa pokerspelare)


Coolt va?! Blev typ stolt över att jag känner en kändis. :D
För att läsa resten av inlägget så kan ni gå in på hans blogg här.



Kram Therése!

FAAAAAAAAAAAAAAAAAASEN

åååååååh vad surt! ute ur sm nu, och saken är den att vi var riktigt jäkla värdelösa. Nästan ingen av oss tjejer kom upp i normal standard, en av våra absolut sämsta dagar i våra fotbollsår. Hur lyckas man, viktigaste dagen också? Resultaten tänker jag inte ens berätta, om ni är så intresserade av dem får ni faktiskt ta och leta reda på dem själva. Hoppas ni har haft en bättre dag än mig, ha det bra!

såhär känner jag just nu, vill bara gå och sparka ner någon!
Kram Therése!


Ge mig nitar

Har kollat på Lets Dance med min lilla mamma, och hamnade här vid datorn sen för att ladda hem lite musik och annat kul. Lugnt ikväll för att ladda inför SM imorgon, måste finnas där till 110%. Ska snart gå tillbaka till tv:n för att titta på resten av Lets Dance. Himla roligt program det där! Hejar på Morgan, han är så otroligt go hela tiden och så sjukt duktig på att dansa.
"Titta, där har vi årets Peppe Eng!" var det första jag sa till mamma när han kom in gången på dansgolvet i första programmet av årets Lets Dance. Men oj vad förutfattade meningar man kan ha om någon, han är programmets stjärna och inget mer om det.
Här nedanför har ni förresten dagens klädsel, svarta strumpbyxor, simpel t-shirt med ett svart nitskärp i midjan. Tycker det är jättekul att nitarna ska komma tillbaka i modet. Snygg och tuff stil, verkligen!
 

Kram Therése!

Ömma fötter, nyckeln till skobegär?

Kom precis hem från stan, har grymt ont i fötterna efter att ha gått hela vägen hem med världens tyngsta väska + att jag hade på mig klackskor. Inte bra för fossingarna, och nu sitter jag med dem i mina supermysiga duntofflor. Men trots mina ömma fötter så blev jag ändå sugen på att köpa nya skor. Känns som evigheter nu sen man köpte några, förutom de från H&M katalogen. Så klickade mig in på bl.a. Nellys hemsida och hittade så galet många snygga skor, titta själva!






Kram Therése!

Big test

Sitter inne i klassrummet på spanskan med typ 12 andra i klassen, resten är ute i korridoren och fortsätter testas på verbformer av Hubert. De som inte klarar att böja verbet, får stanna kvar ute i korridoren tills de klarar det medans de som fixat av det sitter i klassrummet å tar det lugnt. Fick rätt på första försöket, stooolt! Ska kolla på Laguna Beach nu, ha det bra!


Klara är sjuk och vi hoppas hon kryar på sig, puss
Kram Therése!

Bibliotek

Har historialektion nu och sitter med Jenny och Jasmin i vårat fina bibliotek. Ska arbeta med kinsesiska revolutionen men vet inte riktigt vilken av Kinas alla revolutioner det är jag ska arbeta med. När jag sökte på kinesiska revolutionen får jag upp tre olika, och läraren är inte i klassrummet så vet inte vad jag ska göra. Tog därför en tripp till biblioteket med flickorna för att få lite andrum. Mer om dagen kommer nog, ha det bra!


Therése Sördal

My New Love

Butiken Monki måste vara en av mina nya kärlekar. De har så grymt mycket snygga kläder där så det inte är sant. Här är en del av dem.

 
Kram Therése!

Skofantast


Hur läcker sko som helst, men för dyr för plånboken.. som vanligt.
Ni hittar den i alla fall på Brandos hemsida för dryga tusenlappen.
Kram Therése!

Lycklig av kläder

Som jag tidigare skrev så fick jag ju hem några av sakerna jag beställt från H&M igår. Tyvärr var inte allt som man tänkt sig, som vanligt, men blev ändå en del man behöll. Här nedanför finns sakerna jag beslöt mig för att ha kvar, dock inte väskan som jag är så otroligt kär i. Ha det bra!






Kram Therése!

Vårkläder

Fick hem några av mina beställda saker från H&M igår, bl.a. dehär skorna.

Kram Therése!

RSS 2.0