Noosa Everglades.

Forlat for hemsk uppdatering men vart svart att hitta gratis stallen att anvanda internet vid. Nu befinner jag mig i alla fall i Noosa City igen efter 2 1/2 dag ute pa Gagaju Bushcamp vid Noosa Everglades. Dagen vi skulle aka ut dit sa skulle vi ta ut pengar 30 minuter innan bussen ut dit skulle komma. Jenny springer ivag till bankautomaten och ringer 10 minuter efter att maskinen sugit in mitt kort och inte spottar ut det. Kortet med massa av mina pengar ar alltsa fast i en javla automat har i Noosa City som vi egentligen inte skulle komma tillbaka till. Banken var dessutom stangd eftersom det var Sondag. Harligt, blev alltsa pank inom loppet av 10 minuter.
 
I deprission, ren ilska och angestattacker skyndade vi oss (trots det forlorade kortet) ivag till bussen for att forsoka losa problemet senare, fanns liksom inte alltfor mycket att gora just da. Nar vi kom ut till Gagaju mottes vi av det storsta skamtet nagonsin. "Hostlet" vi skulle bo pa forsta nattenm var ett stort talt med hangmattsliknande vaningssangar och vi som trott att vi skulle fa bo i stugor med varme och riktiga sangar. Efter vi lagt in vara saker motte vi nagra som sa till oss att fly darifran sa fort vi fick chansen for att det var sa hemskt och svinmycket mygg, bra forsta intryck pa stallet. Som vi blev taggade... Pa kvallen satt vi vid en stor brasa och efter det umgicks vi med nagra fransman och tyskar. Dagen efter var det dags att paddla kanot. Pa riktigt det varsta jag gjort pa flera ar. Hamnade 50 meter efetr alla andra redan fran borjan da vi la i var bat sist, hade varldens samsta kanot med varldens samsta och obejkvamaste sistar som var sonder sa man satt bakatlutad. Tillslut lag vi sa langt efter de andra att vi inte ens sag dem, OM jag var arg. Var forvanad over mig sjalv, lange sen jag mott en sa bitter tjej. Helt slut med vark i hela kroppen efter de oskona sitsarna och traningsvark overallt for allt paddlande, illamaende av hunger och forbannad kom vi fram till malet (en strand) efter 1 timme och 50 minuters paddlande. ENKELVAG. Efter att ha kastat i oss mat och vilat i skuggan sa tog vi oss darifran och paddlade till ett stalle dar det fanns rep i ett trad som man kunde svinga sig i vattnet med. Humoret blev lite battre och det var kul och riktigt skont att svalka sig igen eftersom temperaturen var sa sjukt hog da vi paddlade mitt pa dagen, garantrerat nover 30+. Efter det paddlade vi hem och var overlyckliga over att vi inte var sist den har gangen. Vi var helt slut nar vi kom fram, gick och kopte glass i en liten kiosk och drog och badade i en liten sjo med klarblatt farskvatten dar som de gravt ut. Jattemysigt. Duschade efter och at middag och tittade pa The Voice pa kvallen i sallskapsrummet i "huvudtaltet". La oss tidigt da vi var sa slut och anlande till taltet som (helt seriost) var bredvid det ovriga campet. Det var alltsa inte ut och paddla och campa vid ett stopp, utan vi campade bredvid det ovriga campet, fardiga talt som redan stod klara nar vi kom. Storsta skamtet dar ocksa. Fick inte ens en kudde nar vi skulle sova och underlaget var dessutom lika hart som ett betonggolv. Trojor som kudde och fullt pakladda la vi oss ner pa betonggolvet och skrattade, av ren panikattack, oss till somns. Sov formodligen tva timmar totalt under hela natten.
 
Pa morgonen var det kanottur igen, dagen innan var vi 5 batar och nu var vi endast tre. Sa forvanad att folk flydde fran kanotpaddlingen... Vi funderade seriost pa att gora det sjalva. Mycket skonare paddling idag dock da avstandet var mycket kortare (tog 50 minuter enkelvag) och enklare vag, inte lika mycket vagor och motstrom som  forsta dagen. Paddlade till ytterligare en strand faast at andra hallet som vi at lunch vid och vilade vid, badade dock inte da vagorna dar var alldeles for stora och strommarna var alldeles for starka. Kom tillbaka vid 13:30 har jag for mig och da tog vi vart pick och pack och checkade ut fran talten och tog forsta bussen in till city och chansade pa att ett hostel hade platser kvar. Skulle egentligen vara dar en natt till men vi vagrade, fanns inte en chans att vi skulle stanna och sova pa betonggalvet med klader till huvudkudde igen. De forsta vi motte hade alltsa ratt om att det var bland de varsta stallena i Australien. Vi har haft tur att vi inte har fler myggbett an vad vi har nu da det var helt sinnessjukt hur mycket mygg och ackliga kryp som fanns dar. Forsta natten flog en stor grashoppa in och satte sig pa vart bord och ett mutantkryp (typ 5 cm langt och 3 cm brett) flog in och satte sig pa en tjejs rygg, toaletterna (dassen) var dessutom fulla med megaspuindlar med tjocka ben som vevade sig ner for sina tradar och hade massvis med megastora kryp i sina nat. Men nu bor vi pa Nomads och ar i sakerhet igen, har dessutom fatt tillbaka mitt bankkort fran Westpac och vi har duschat i fina, riktiga duschar. Nojdare tjejer och lattimponerade tjejer far ni leta efter, efter dessa tre dagar ar ingenting daligt eller ackligt langre. Jag har blivit starkare som person nu kan jag lova, med en forstord och lealos kopp dock, men stark.
 
Annars ar allt bra, resan innan har vart helt otroligt bra och jag ar sa lycklig att jag for gora det har aventyret.
Saknar er dar hemma. Puss!

11 april

Coffs Harbour är verkligen en mysig stad. Dagen började med att vi käkade havregrynsgröt med hallonsylt till frukost (nej ingen mjölk, för dyrt för backpackers. så ni förstår säkert att det var otroligt saftigt och gott.). Efter det lånade jag och Jenny paddle surfboards från hostlet (vi får hyra sådant gratis här så det är hur värt som helst) och så gick iväg till en liten flod där vi provade på paddle surfing. Kampen med brädorna dit var sinnes, efter att inte ha tränat något på två veckor så kände jag mig som en urpumpad flodhäst när vi kom fram till vattnet för att kasta i brädorna. Otroligt vacker. Ni vet sådana där floder som krokodiler lever vid där vattnet är grönbrunt, det är vassliknande växter på sidorna av floden och träden omkring är superhöga och alla olika nyanser av grön dyker upp omkring dig? Typ så såg det ut, och så såg vi bergens konturer i bakgrunden. Paddlade på i kanske 40 minuter innan vi fick nog och drog oss tillbaka till hostlet. Där hämtade vi snorklar som vi tog med oss för att upptäcka allt under vatten. Vi traskade iväg mot en ö (är ungefär som en betongbro mellan "ön" och fastlandet som man går på för att komma emellan) där vi gick uppför innan vi snorklade. Otroligt vacker utsikt därifrån där man kunde stå och blicka ut över vattnet och fastlandet med bergens konturer i bakgrunden. Mötte ett otroligt gulligt äldre par som vi pratade lite med, de tipsade oss om att köpa färsk och dagsfångad fisk i en butik precis vid hamnen. Hungriga och sugna på god mat följde vi deras råd och bestämde oss för att köpa fisk efter vi snorklat. Snorklingen var dock en besvikelse, hade hört folk från hostlet berätta om att de sett hajar, sköldpaddor och bläckfiskar. Själva såg vi enbart några små bruna och svarta fiskar + en gul och svartrandig. Den gula och svartrandiga fick förstapriset, ganska simpel vinst liksom. Vem som helst hade vunnit om den tävlade mot tråkisar.Efter snorklingen soltorkade vi oss på klipporna vid havet och efter det drog vi iväg till fiskbutiken. Blev svärdfisk (tänkte på dig då mormor) och räkor. Fick den godaste middagen här på länge. Blev smörstekt svärdfisk med salt och citron, smörstekta räkor med salt och kokt/stekt potatis med aioli. Lyxmat för oss här nere. Så gott så jag dog, har verkligen saknat riktig fisk. På kvällen blev det drinklekar igen med folk från hostlet. Efter ett tag drog alla till en bar för att kolla på några från hostlet som spelade i öppen bar, och sen tillbaka till hostlet för lugn kväll med goon (5 liter vin för endast 14 dollar, det som ALLA här nere dricker. smakar lite som jäst äppeljuice. förstår att ni blir avundsjuka). Kom in i mitt rum där två av våra rumskompisar spytt, i sin säng. Luktade gott ja. Tacka gud för att man var trött och möjligheten till att öppna fönstret. Dagen var helt klart en av de mysigaste hittills.

Miss you!

Ankomsten till Coffs.

Hade egentligen skrivit mycket mer I förra inlägget men såg nu att över halva texten klippts bort. Men bussresan gick bra i alla fall, lyckades sova den nästan 10 timmar långa färden från Sydney till Coffs harbour. Den lilla tiden jag var vaken vid på bussresan slogs jag av världens finaste utsikt, är så glad att jag dragit mig ifrån storstaden för att se mer av Australien än höga hus och asfalt. Missförstå mig inte, älskar Sydney och tycker det är jättefin stad. Men känns som att övriga Australien har såååå mycket mer att erbjuda. Kilometerlånga grässlätter, tiometershöga träd med smala stammar som ringlade sig kring varandra, får- och koflockar, trädbeklädda berg med en så otroligt fin och djupgrön färg, spegelblanka sjöar och massa annat. Helt sjukt vad fint Australien är, och då har jag inte ens sett en tiondel av det. Sjukt vad jag har att uppleva, önskar ni där hemma vore här med mig så ni fick vara med och se allt det fina som jag får möjlighet till här nere.

När vi kom fram till Coffs så hämtade vårat hostel upp oss med en liten buss och gav som en snabb guidad tur genom staden. Staden är liten men sjukt mysig och otroligt gästvänlig. Hostlet är också väldigt litet men är nästan bättre än med stora tycker jag, man blir lite mer som en familj när det endast är ett fåtal som bor på samma ställe och stämningen är otroligt lätt. Alla känner alla fastän man precis mött varandra. På kvällen blev det drinklekar (som alla andra kvällar och hostel i Australien, sätter alla mina pengar på att det inte är en enda person som åker hem härifrån utan minst en spelkväll) och häng med alla på hostlet.

Kärlek till er där hemma.


Last night in Sydney and Coffs Harbour.

Är nu i Coffs Harbour med Jenny. Sista kvällen i Sydney bjöd på först cocktailrunda och salsadans med mina svenska vänner här nere, sydneyfamiljen. Och sjukt vad jag var grym på att dansa, blev till och med uppbjuden. Precis lika smidig som alla andra före detta fotbollsspelare brukar vara, men kul var det. Efter mötte jag Jenny och hennes vänner och sen drog jag och Jenny för att käka. Insåg att jag glömt nyckel på rummet så kom inte hem förrän kl 05 på morgonen för att jag va tvungen att vänta på mina tyska rumskompisar för att komma in i byggnaden. Blev att skynda sig upp för att packa (jo jag vet. smart tjej som väntar till sista sekund, resulterar i att jag glömmer min plattång. buhu hur ska jag klara mig nu?


Pics from last days.


A backpackers life.

Tiden går fort här borta. Känns som jag kom igår och ändå har massa roliga saker hänt och pengar flugit iväg. Men vi är trots allt i en av världens dyraste städer utan jobb så kanske inte alltför konstigt. Nu har jag i alla fall bokat en resa med Jenny längs östkusten som vi kommer resa längs i förmodligen 2-4 veckor. Sen hoppar jag av (förmodligen vid den centrala delen av Australiens östkust) för att försöka hitta farmjobb och spara lite pengar där. Första stoppet på resan blir Coffs Harbour som ska vara en mysig strandstad om jag förstått det hela rätt. Där stannar vi i förmodligen en eller två nätter och tar oss sedan vidare till Brisbane där vi stannar i mellan 4-7 dagar beroende på vad vi känner. Sedan tror jag vi hade fariser Island på schemat och sen får vi se hur det går. Kommer bli grymt kul i alla fall, få lite mer sol än vad som är i Sydney också eftersom det mest har regnat de senaste dagarna då vi är påväg in i hösten här i Sydney.

Igår spenderades i stort sett hela dagen med Jenny då vi levde ett sant backpackerliv. Vaknade och drog till W&T's kontor för att möta upp varandra, sedan drog vi till Wicked Travel och satte ihop hela vårt resepaket (vi valde dem då de är mycket billigare än W&T's resor trots att de har typ precis samma reseattraktioner). Drog och käkade lunch efter det, vilken bestod av konservtonfisk i smaksatt sås och nudlar. Mat för totalt 12 kr. Efter det blev det efterrätt nere i darling harbour där vi köpte mjukglass på mc donalds för enbart 3 kronor. VARFÖR finns det inte någon så billig glass i Sverige?! Kollade lite i butiker efteråt (dock utan att spendera något såklart, men man måste ju få kolla. Vi är ju trots allt tjejer) och på kvällen gick vi och käkade lyxmat (för backpackers, 20$ var priset) som resebyrån bjöd oss på eftersom vi köpt resor hos dem. Som vi blev nöjda, de vet hur man gör folk som oss riktigt nöjda. Åt på en jättemysigt restaurang i Surrey Hills (som för övrigt är det mysigaste lilla området här i Sydney). Hittade väääääärldens godaste glass efter som vi inte kunde motstå från att köpa och sen gick vi vidare till Scu Bar för en kanna öl att dela på under happy hour. Missade dock happy hour med 5 minuter och med en bitter bartender i baren blev det då fullpris, men vi var ändå glada. Hem till hostlet efter och hängde med svenskar och engelsmän och efter skypeade jag med tre av mina älsklingar och sen blev det upp sängen.

Idag blir det till att fixa lite nödvändiga grejer till resan och på kvällen kanske det blir salsa. Haha jaaa jag vet att ni skrattar där hemma nu men en tjej här nere älskar salsa och det var det på ett ställe ikväll så vi ska dra dit och hon ska lära oss andra inte alltför rytmiska människor hur man dansar. Känner att vi kommet underhålla en heeeel del.

Saknar er där hemma som vanligt, hoppas ni har det bra! Massa kärlek från andra sidan jorden <3

https://cdn2.cdnme.se/771680/6-3/pic_51637701e087c323d23bc7d9.jpg" class="image">


April 3th.

Planerad stranddag ändrades snabbt till citydag då hela Sydney vaknade till spöregn. Packade ihop mitt ryggsäck och flyttade ut, gick med min gigantiska ryggsäck iklädd långbyxor, tjocktröja och regnjacka för första gången hör nere. Ibland är det bra att man i alla fall tänkte lite när man packade, att vädret inte alltid är som du vill här nere. Sen tog jag bussen hela vägen in till stan där W&T's kontor ligger. Den delen är lite som Kina, man trodde man reste till Australien men nejdå. We ended up in China! Det är verkligen 50/50 av asiater och australiensare här. Men i alla fall, dumpade väskan på kontoret och drog iväg med Erik sen för att möta upp en annan svensk tjej som vart här i en månad. Lunchade och fikade då deti stort sett var de enda alternativen eftersom det spöregnade. Efter fikat hämtade jag väskan och checkade in på ett hostel nästan bredvid kontoret, 28 dollar/natt och då ingår frukost och wifi så det kändes värt. Utgång på kvällen, vi drog till ett område lite utanför som heter Surrey Hill (fortfarande centralt men inte helt i smeten) och satte oss på ett ställe som hette Clock. Typ som en bar. Happy hour på cocktails så vi drog två var. Hittat en av mina favoriter genom alla tider, Chocolat Alexander. SÅ. GOD. SÅ. JAG. DOG. Efter det drog vi vidare till Sidebar där det var gratis champagne för tjejer fram till tio. De flesta ställen här nere brukar köra på den stilen, gratis till tjejer under en tid på kvällen. Klagar inte! Drog till ett ställe som hette Scary Canary efter (ytterligare ett backpackerställe) där jag och den andra tjejen hamnade i en danstävling och fick varsitt fiiiiiint linne. Nattmat på Mc Donalds efter och sen gick vi hem och jag fick skypea med några av er fina där hemma!

Massa kärlek till er!


April 2th.

Helt sinnessjukt vad fint det är här, galet att det är min tillfälliga verklighet. Har ju som sagt vart inneboende hos en svensk nu här vid Bondi Beach men åkte in till city och mötte upp Erik för att ordna lite med papper. Käkade mat på Subway (ja mycket pengar spenderas tyvärr på skitmat) och mötte sen upp en annan svensk tjej som också är här och reser. Drog tillbaka hit till Bondi för att bada och gå den fruktansvärt fina gångvägen som går längs klipporna vid havet. Förmodligen en av världens bästa och finaste löprundor pappa, du hade vart avis! ;) Nu har Erik och Klara dragit iväg till city igen eftersom de bor på ett hostel där inne och jag är kvar här på stranden och ska möta upp min boendekompis strax. Hoppas ni har det grymt där hemma, saknar er! <3


Bondi.

BÄSTA stranddagen idag. Bor hos en svensk vid bondi beach för tillfället då mina "gratis"nätter på hostlet i city var slut. Hur bra som helst då det endast är typ fem minuters gång ner till stranden. Har vart på långpromenad längs strandpromenaden idag och nu sitter vi på Bucket List och dricker öl (ja ullis, här har jag lärt mig ;)). Nu sitter jag och min flatmate och tar en öl och ska förmodligen käka sallad snart. Senare får vi se vad planerna vlir, allt här nere är väldigt spontant. Helt underbart. Saknar er där hemma, hoppas ni har det bra! Lots of love from down under!


RSS 2.0